Vacuümbehandelingen Staalharderij Dominial

Dominial, gevestigd in het hart van de Rijnmond, kan alle warmtebehandelingen voor u uitvoeren: nitreren, vacuümharden, (vacuüm)gloeien, (vacuüm)carboneren, carbonitreren, nitrocarboneren, ferrotec en inductieharden. Men bezit de grootste ovens voor het carboneren en veredelen van de Benelux. 

180426_Vacuumovens_Dominial.jpg

Dominal heeft de beschikking over vier vacuumovens. Bewerkingen die hierin uitgevoerd kunen worden zijn:

Vacuümcarboneren: heeft als voordeel een  schoon oppervlak en minder maatafwijking ten opzichte van carboneren in atmosferische omstandigheden.. Daarnaast is het beter verspaanbaar na harden. De maximale diepte is 2-3 mm.

- Magnetisch gloeien in vacuum met een extra lage druk d.m.v. een speciale diffusiepomp.

- Vacuümharden met de mogelijkheid om direct te diepkoelen om restausteniet te verminderen..

Verder heeft Dominial de mogelijkheid om inductie te harden. Hieronder wordt een kabelschijf voorzien van een oppervlakteharding. Meestal staal 52 of  42 CrMo4. De hardheid is ca 55 HRC met een diepte tot 5 mm. Dominial heeft diverse spoelen die het gewenste oppervlak kunnen harden.

180426_Kabelschijf_met_spoel_Dominal.jpg

Dominial begrijpt dat transport en snelheid een essentiële schakel vormen in de dienstverlening voor het veredelen van gereedschappen en machine-onderdelen. Daarom heeft men eigen wagens rijden door heel Nederland en België.