Leeuwen Stainless distributeur van Victaulic StrengThin 100™-systeem

Van Leeuwen Stainless, de roestvast staal specialist binnen de Van Leeuwen Buizen Groep, breidt zijn assortiment uit met Victaulic’s complete pakket StrengThin 100™-fittingen en -koppelingen. De producten worden vooral toegepast voor het leidingwerk in HVAC-installaties.

VLS_2.jpg VLS_1.jpg

Henk-Robert ten Cate, algemeen directeur van Van Leeuwen Stainless: “Het leveren van de StrengThin-groefkoppelingen en fittingen van Victaulic past in ons streven om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen met een totaalpakket aan producten en diensten. De bijbehorende buizen hadden we al in ons assortiment, en voorzien we van een ril met onze eigen machine. Met dit systeem bieden wij een extra keuzemogelijkheid aan klanten in het HVAC-segment en dragen we bij aan een verlaging van de integrale kosten in de keten”.

StrengThin 100™ van Victaulic is het eerste gegroefde buizensysteem op de markt dat speciaal ontworpen is voor een druk tot 16 bar voor dunwandige roestvaststalen buizen in 304/316L. Bij Van Leeuwen Stainless in Beesd ligt het complete pakket gegroefde fittingen en koppelingen op voorraad. De buitendiameters variëren van 2” tot en met 12”, met wanddiktes van 2mm tot en met 4,5mm. De bijbehorende dunwandige buizen worden door Van Leeuwen Stainless in eigen beheer gerild.

Het systeem kan op locatie direct worden geïnstalleerd. Dat brengt legio voordelen met zich mee. Zo kan men besparen op montagewerk (niet lassen), hoeft het materiaal niet meer gebeitst en gepassiveerd te worden, is een NDO-onderzoek niet meer nodig, wordt de installatietijd op de bouw aanmerkelijk verkort en is er geen risico op verzwakking van het materiaal door oververhitting tijdens het lassen. Van Leeuwen Stainless en Victaulic Company hebben er dan ook alle vertrouwen in dat dit systeem op grote schaal toegepast zal worden door installateurs.

VLS_hal.jpg