Van Leeuwen breidt servicepakket uit met nieuwe bewerkingsmachines

Het leveren van services die waarde toevoegen aan de stalen buizen, fittingen en flenzen is één van de kernwaarden van Van Leeuwen in Zwijndrecht. Daarom is er begin 2014 geïnvesteerd in een nieuwe “Machineshop”. Met behulp van vier nieuwe machines kan Van Leeuwen  beter en sneller inspelen op de wensen van zijn klanten.

Met de nu aangeschafte machines kunnen lasbochten, fittingen en flenzen op klantwens afgedraaid worden naar de juiste maatvoering. Hiervoor worden drie conventionele centerdraaibanken en één carrouseldraaibank ingezet.

                          VL_Machine_shop_2.jpg

De bewerkingen die Van Leeuwen met deze machines aanbiedt zijn:
- het afdraaien van flenzen volgens ANSI B 16.5 tot en met 24” 1500 lbs
het afdraaien van flenzen volgens BS 3293 tot en met 36” 600 lbs
- h
et afdraaien van concentrische en excentrische reducers tot en met 24”
- h
et afdraaien van lasbochten en t-stukken tot en met 12”
- het boren en tappen van draadgaten 1/4" tot en met 1" BSP/NPT

“Door deze diensten zelf in huis te halen zijn we niet meer afhankelijk van derden, waardoor we aan snelheid en flexibiliteit winnen” , aldus Hans Boelens, projectleider van de Machineshop bij Van Leeuwen. ”Ook bouwen we een schat aan kennis en ervaring op, die we graag met onze klanten  delen”.  

Met deze dienst richt Van Leeuwen zich voornamelijk op bedrijven die werkzaam zijn in de machine- en apparatenbouw, de offshore en de (petro)chemie. De eisen in deze marktsegmenten zijn hoog en er is veel vraag naar producten die niet standaard zijn.  Behalve het afdraaien naar gewenste maatvoeringen en het boren en tappen van draadgaten kunnen er, zeker op termijn, ook specials en halffabricaten in de Machineshop vervaardigd worden.

VL_Machine_shop_1.jpgVL_logo_pos_fc_trans.png