Uw arbeidsmiddelen jaarlijks gekeurd

Organisaties gebruiken hun elektrische apparaten en klimmateriaal dagelijks. Maar hoe zit het met de veiligheid van die arbeidsmiddelen? Wat als het mis gaat? Wie is aansprakelijk? Veel organisaties hebben geen idee.

De NEN 3140 stelt o.a. dat elektrische arbeidsmiddelen aantoonbaar een vakkundige periodieke keuring moeten ondergaan. Dat gaat van het gereedschap in de fabriek of werkplaats tot de koffieautomaat en radio op de vensterbank. Denk aan elektrische handgereedschappen, verplaatsbare elektrische werktuigen, handlampen en andere verplaatsbare lampen, koelkasten, koffiezetters e.d. en verlengkabels en kabelhaspels.
Kortom: alle apparaten waar werknemers bedrijfsmatig mee in aanraking komen en waaraan een stekker bevestigd is.

Saval_Keuren_elektrische_arbeidsmiddelen.jpg

Voor wie?

Als uw bedrijf VCA-gecertificeerd is, moeten uw elektrische arbeidsmiddelen en klim-materiaal volgens het Arbobesluit jaarlijks worden gekeurd. De gecertificeerde keurmeesters van Saval kunnen al uw klimmateriaal en arbeidsmiddelen van klasse 0 t/m 2 voor u keuren. Wanneer Saval reeds uw veiligheidsmiddelen zoals brandblussers, slanghaspels of noodverlichting onderhoudt, kan deze keuring in hetzelfde onderhoudsmoment meelopen.

Meer informatie: www.saval.nl, info@saval.nl of tel. 076-5487230.