Uitbreiding assortiment voor productief boren

Het borenassortiment van Dormer Pramet is uitgebreid met diverse nieuwe aanvullingen.

De wereldwijd opererende fabrikant van gereedschappen heeft zijn assortiment Hydra modulaire boren met wisselkop uitgebreid, een volhardmetaalboor voor aluminium geïntroduceerd en tevens een centreerboor toegevoegd. 

De Hydra-boor is een kosteneffectieve optie voor het boren van grote diameters, geschikt voor constructieve en algemene engineeringtoepassingen. De volhardmetalen wisselkoppen voor het bewerken van staal, roestvast staal en gietijzer vormen een eenheid met de gereedschapstalen boor.
Bestaande bodyopties – 3xD, 5xD en 8xD – zijn uitgebreid met een 12xD voor diepgatboren en een 1.5xD-optie voor verbeterde stijfheid bij het boren van platen en ondiepe gaten, zoals startgaten voor de 8xD- en 12xD-uitvoering.De boorbody's bieden constant hoge prestaties, zelfs na talloze kopwisselingen. Alle boren zijn voorzien koelmiddelkanalen om de snij-efficiëntie en spaanafvoer te verbeteren. De optimale passing tussen boortip en body maximaliseert de stijfheid van het gereedschap en bewerkstelligt zo een uitstekende gatnauwkeurigheid en uiterst nauwe toleranties.Ook passen in één body meerdere maten volhardmetalen wisselkoppen waardoor er minder belasting van de voorraad ontstaat. Daarnaast kunnen de koppen gemakkelijk worden gewisseld zonder dat de body van de spil wordt verwijderd. Hierdoor wordt de machinestilstand geminimaliseerd. 

 Dormer_Hydra_H851-H8512.jpg

Daarnaast heeft Dormer Pramet zijn assortiment VHM Force-boren voor gatbewerkingen uitgebreid met een boor voor alle soorten aluminium, van zachte tot abrasieve kwaliteiten.De spaangroef- en snijgeometrie van het nieuwe assortiment Force N-boren heeft een spiraalhoek van 32°. Deze draagt bij aan het breken van spanen in kleine hanteerbare deeltjes en verkleint de uitgangsbramen die bij het boren in zacht materiaal kunnen ontstaan. 
Force N-boren die een hoog spaanvolume bij lage voedingskrachten bieden voor een betere kwaliteit van de gaten en een hogere productiviteit, zijn leverbaar in lengtes 5xD en 8xD met koelkanaal.Het bestaande assortiment volhardmetaalboren van Dormer Pramet omvat Force X-boren die voor een verscheidenheid aan materialen geschikt zijn en Force M-boren voor roestvast staal.

 Dormer_Force_N_drill.jpg

Tot slot heeft Dormer Pramet een nieuwe volhardmetaalboor geïntroduceerd voor snel en nauwkeurig centreren. De R125 heeft een 150° zelfcentrerende puntgeometrie, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor gebruik in combinatie met high-performance boren met punthoeken van rond de 140°.Hij biedt consistente prestaties en repeteerbaarheid in alle materialen, een meerlaagse TiAlN-coating voor een langere standtijd, verbeterde stabiliteit van de snijkant en perfecte bescherming tegen slijtage.

Ga voor meer informatie over alle nieuwe producten die door Dormer Pramet geïntroduceerd zijn naar www.dormerpramet.nl of neem contact op met Dormer Pramet (010 208 0240). Volg alle posts in sociale media over de nieuwe assortimenten en zoek op #EverydayProductivity.