Tuinte machinefabriek investeert fors in 24/7 smart machining 

Tuinte machinefabriek heeft onlangs een Hermle C42 met RS2-productiecel voor manarm produceren in een 24/7-omgeving in gebruik genomen. Hiermee is een volgende stap in smart machining gezet.

De Hermle C42 is een buitengewoon krachtig vijfassig bewerkingscentrum, ideaal voor het efficiënt bewerken van complexe en nauwkeurige producten. De RS2-productiecel is uitgerust met een Kuka-robot, waarin zowel product- als pallethandling mogelijk is. Dit resulteert in een nog efficiëntere productie van zowel enkelstuks als series. De maximale palletgrootte bedraagt 800 x 630 mm en in de cel kunnen 45 pallets, incl. matrijzenpallets, geplaatst worden.

Het bewerkingscentrum heeft een werkbereik van 800x800x550 mm, een toerental van 18.000 omw./mi. en een gereedschapsmagazijn van maar liefst 234 plaatsen. De machine wordt volledig CAM aangestuurd (Hypermill) en de automatiseringssoftware die de robot aanstuurt is van Soflex. Deze software kan in de toekomst gekoppeld worden aan het ERP-systeem.

De cel kan in de toekomst worden uitgebreid met een tweede machine, waardoor Tuinte machinefabriek nog beter en sneller kan inspelen op de wensen in de markt.

170118_Tuinte.jpg