Succesvolle themadag bij Almet

Woensdag 8 november heeft Verum een themadag aluminium georganiseerd. Gastheer voor deze dag was contractleverancier Almet Benelux. In een interessante presentatie werden de toegevoegde waardes van Almet onder de aandacht gebracht, waarna de Zwitserse aluminium producent Constellium de gewalste precisieplaten ALPLAN 6082 en ALPLAN 7075 in de schijnwerpers zette.

Uiteraard werden de aanwezige Verum-deelnemers rondgeleid door de nieuwe vestiging van Almet in Etten Leur en kreeg men de mogelijkheid de indrukwekkende voorraad en bewerkingsmogelijkheden van deze contractleverancier te bekijken.

Vervolgens deed Sandvik Coromant verslag van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot het verspanen van aluminium. Hieruit bleek dat niet alleen de gereedschapskeuze belangrijk is, maar dat het op de juiste wijze inzetten van koel- en smeermiddelen ook van grote invloed kan zijn.

Als laatste kwam Bus Industrial Tools aan het woord met een interessante presentatie over het lassen van aluminium. Hierbij werden onder andere de lasbaarheid van de diverse aluminiumgroepen onder de aandacht gebracht, alsmede de invloed van de corrosiehuid en vocht op de kwaliteit van de las.

De interessante middag werd informeel afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje in de speciaal hiervoor opgezette tent.