Start nieuwbouw bedrijfspand Hoffmann Quality Tools

Op industrieterrein ‘De Veldkamp’ in Borne gaat binnenkort de nieuwbouw van de Hoffmann Group van start. Het inmiddels 100-jarige, van origine Duitse familiebedrijf is aan de Platinastraat in Hengelo danig uit zijn jasje gegroeid en was daarom al enige tijd op zoek naar een nieuwbouwlocatie. De keuze is uiteindelijk op ‘De Veldkamp’ gevallen, een vrij nieuw industrieterrein op korte afstand van Plein Westermaat in Hengelo.

De Hoffmann Group, leverancier en systeempartner op het gebied van industrieel kwaliteitsgereedschap, is inmiddels actief in meer dan 50 landen wereldwijd. Op ‘De Veldkamp’ verrijst straks een hypermodern kantoorpand op een fraaie zichtlocatie. De nieuwbouw, ca.3000 m2 groot, is ontworpen door Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD. Het gebouw kenmerkt zich door de transparante uitstraling, waarbij met name de beweegbare zonwerende lamellen direct in het oog springen.

Duurzaamheid
Het ontwerp voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Bovendien vallen de verwerkte materialen onder het hoofdstuk ‘cradle to cradle’. Dit maakt het pand zeer toekomstbestendig; het is zelfs modulair ontworpen, zodat functionaliteiten van ruimten met minimale ingrepen zouden kunnen worden gewijzigd.


Experience Center
Een bijzonderheid in de nieuwe vestiging is het Experience Center, waarin de Hoffmann Group zijn nieuwe producten en innovaties - die op zeer regelmatige basis op de markt worden gebracht- kan presenteren. Een en ander wordt ondersteund door twee bewerkingsmachines voor zowel draaien als 5-assig frezen. Daarnaast krijgt het pand trainingsruimten, met plek voor ca. 100 personen. Op de gehele tweede verdieping verrijst een transparante kantooromgeving en in het gebouw is verder ruimte gecreëerd voor een ca. 600 m2 logistiek centrum met twee docks. Een daarvan kan voor het aankoppelen van containers worden gebruikt, om deze volledig in te richten als mobiele werkplaats, een specialisatie van Hoffmann.

 Hoffmann_Group_nieuwbouw_Veldkamp.jpg