Spanning in aluminium platen na het bewerken?

Dan heeft Almet Service Center Benelux mogelijk de oplossing voor u!

Almet Service Center Benelux staat al jaren bekend om de uitstekende service en kwaliteit op het gebied van aluminium. Er wordt continu gekeken naar bewegingen en vragen uit de markt en samen met fabrieken wordt er gezocht naar oplossingen en mogelijkheden om diverse vraagstukken in te vullen.

Sinds de introductie van precisieplaten (platen die in de fabriek op dikte worden gefreesd en worden voorzien van beschermfolie) is in veel gevallen het productieproces in de verspanende markt aanzienlijk vereenvoudigd. Tot voor kort waren deze precisieplaten alleen beschikbaar in een beperkt aantal legeringen waarvan EN AW-5083 de meest bekende is. Echter, door het vrijwel elimineren van spanningen die in het materiaal komen door het walsproces, is het nu ook mogelijk om de meest gebruikte legeringsoorten EN AW-6082 T651 en EN AW-7075 T651 in deze precisieplaten te produceren.

Almet.jpg

ALPLAN® 6082 en ALPLAN® 7075 zullen vanaf november standaard uit voorraad leverbaar zijn bij Almet Service Center Benelux.

De platen hebben een uitstekende vlakheids- en diktetolerantie, waardoor er minder bewerkingen aan het oppervlak nodig zijn. Het materiaal kan direct op dikte gekocht worden. Dit voorkomt dat er bij het bewerken ook onnodige spanningen in het materiaal ontstaan.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met Almet Service Center Benelux:
Telefoon: 076 548 0200
www.almet-benelux.eu
info@almet-benelux.eu

Productspecificaties vindt u in deze flyer