Rhenus Lub: automatisering en optimalisering op het gebied van koelsmeermiddel

Rhenus Lub ontwikkelt koelsmeermiddelen die aansluiten op de veranderende behoefte van de markt. Zo is men voorloper in de branche op het gebied van veiligheid en gezondheid met het labelvrije koelsmeermiddel rhenus TU 446, dat bovendien zeer goede prestaties levert. Maar men innoveert niet alleen producten maar ook diensten. Onder de noemer Oil as a Service levert Rhenus Lub een totaalpakket waarin service, automatisch bijvullen en een hoogwaardig koelsmeermiddel samenkomen. Daarmee bereikt u maximale controle en optimale productieresultaten.

200306_Illustratie_Rhenus_Lub.jpg

Verleden
In een vrij conservatieve sector als de metaalbewerking heeft innovatie tijd nodig. Men is vaak geneigd bij het oude te blijven. “Het werkt toch goed zo?” Toch dacht men bij Rhenus Lub dat het beter kon. De bekende handrefractometer… kan dat in 2020 niet slimmer? Deze meter wordt nog veel gebruikt, alleen vaak onvoldoende of niet correct. Om maar niet te spreken over wie registreert en koelsmeermiddel corrigeert bij verkeerde waarden. Een maandelijkse controle per machine is echt onvoldoende. Koelsmeermiddel staat door 24/7-productie en een verbod op slechte inhoudsstoffen onder hoge druk. Daarom is goed onderhoud noodzakelijk en dat begint bij goed meten.

Heden
Sinds kort leest men alle data van de kwaliteitsmetingen van koelsmeermiddel uit met de smartphone via een QR-code. Dat gaat al een stuk sneller dan met de hand. De gegevens worden direct in het registratieplatform van Rhenus Lub gezet. Dat platform is een doorontwikkeling van Oil as a Service. “Wij geloven echt in complete dienstverlening op het gebied van koelsmeermiddel, om verschillende redenen. Allereerst zijn manuren erg waardevol. Die wil je niet besteden aan het meten en bijvullen van koelsmeermiddel, dus kwaliteitsmeting en monitoring verzorgen wij voor onze klanten. We ontzorgen ze volledig en ons automatisch bijvulsysteem zorgt ervoor dat uw reservoir altijd op het juiste niveau gevuld is”, aldus Marcel Gros, eigenaar van Rhenus Lub. Ook staat KSM door wet- en regelgeving en 24/7-productie onder hoge druk. “Juist door alle facetten van het proces te integreren in een totaaloplossing, haal je het maximale uit het KSM. Onze klanten zijn er zeer lovend over, omdat klachten over stank- en huidproblemen verdwijnen en productiecijfers verbeteren. Het mes snijdt aan twee kanten.”

Toekomst                                                                                                                                    
Momenteel ontwikkelt Rhenus Lub een sensor waarmee metingen worden geautomatiseerd en direct worden geplaatst in het online registratieplatform. Hierdoor kan de klant ze ‘live’ inzien en kan er van afstand continu bijgestuurd en geoptimaliseerd worden. “Dat is waar het naartoe gaat. Met IoT wordt straks alles geïntegreerd. Oil as a Service past perfect in die ontwikkeling.”

Nieuwsgierig? Meld u dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek en ontvang een gratis refractometer t.w.v. € 99,00. Stuur een berichtje met ‘Verum’ naar 06-12126026 of stuur een e-mail met in het onderwerp ‘Verum’ naar marketing@rhenuslub.nl.