Orangeworks: Nederland en VS bundelen krachten

Orangeworks vindt Amerikaanse partner in internationale voedingsmiddelenindustrie

 

Orangeworks en het Amerikaanse bedrijf Spec Engineering slaan de handen ineen. Samen laten ze de Amerikaanse markt kennismaken met een bijzondere manier van ontwikkelen en realiseren van procesinstallaties: de vertical start up.

Het partnership met Spec Engineering komt niet uit de lucht vallen. Orangeworks wil al langer uitbreiden naar de VS. Met die ambitie ging het bedrijf op zoek naar een geschikte partij in de Amerikaanse voedselverwerkende industrie. In Spec Engineering vonden zij die partner. Net als Orangeworks levert Spec Engineering totaaloplossingen aan internationale voedselproducenten. Beide bedrijven werken met de vertical-start-up-methode. Dat wil zeggen dat de bedrijven complete productielijnen ontwikkelen, produceren, bouwen en testen op eigen locaties. Het productieproces bij de klant kan daardoor ongehinderd doorgaan.

Elkaar aanvullen en versterken
Spec Engineering heeft dezelfde drijfveren en werkt volgens een vergelijkbaar concept als Orangeworks, maar heeft niet de fysieke capaciteit om grotere projecten voor opdrachtgevers te realiseren. Orangeworks heeft die capaciteit wel en zal de productielijnen ontwikkelen, realiseren en in onderdelen verschepen. Spec Engineering regelt de lokale engineering, installatiebegeleiding en eventuele nazorg. Een Amerikaanse klant heeft immers het liefst contact met een Amerikaanse contactpersoon.

Koen Verstegen, directeur Orangeworks, is enthousiast over de samenwerking: “Ik ben er trots op dat we een sterke overzeese samenwerkingspartner hebben gevonden. Spec Engineering kent de Noord-Amerikaanse markt en wij hebben alles in huis om aan de vraag van die markt te voldoen. We vullen elkaar dus goed aan op commercieel en technisch vlak.”

Over Orangeworks
Orangeworks ontwikkelt en realiseert productielijnen voor internationaal georiënteerde bedrijven in de voedselverwerkende industrie. Orangeworks is actief op de Nederlandse en internationale markt en creëert totaaloplossingen in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Op basis van diepgaande branchekennis kan Orangeworks het volledige proces invullen. Van advisering, engineering en productie tot installatie, onderhoud en nazorg. Bij Orangeworks werken ruim 80 medewerkers. 

Over Spec Engineering
Spec Engineering is gevestigd in Naperville; een voorstad van Chicago en is in 1979 opgericht. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en test sinds jaar en dag productielijnen voor producenten in voedsel, granen, mineralen, chemicaliën en farmaceutische producten.