Online service Sandvik voor gereedschappen op maat Online service Sandvik voor gereedschappen op maatNet als voor boren geldt de nieuwe online service ook voor afsteken en groefsteken, frezen en gereedschapsysteemproducten.

Klanten van Sandvik Coromant kunnen nu een snijgereedschap online op maat maken, zonder dat men met een vertegenwoordiger van het bedrijf hoeft te overleggen. Dit reduceert de benodigde tijd om een order te plaatsen aanzienlijk en dus ook de totale leveringstijd van het gereedschap.

Veel fabrikanten kunnen profiteren van het gebruik van snijgereedschappen die niet uit voorraad leverbaar zijn. Het meest voorkomende voorbeeld is wanneer een specifieke, niet standaard gatdiameter is gespecificeerd. Voor het produceren van een dergelijk kenmerk is doorgaans een initiële boorbewerking nodig, gevolgd door het kotteren tot de gewenste maat. Echter, door het uitvoeren van een kleine modificatie van een bestaande boor uit voorraad, kan de fabrikant het gat volgens de specificaties maken door slechts gebruik te maken van één boor.

Voorheen was het proces van het offerte aanvragen en bestellen van maatwerk-oplossingen alleen beschikbaar door of het downloaden, invullen en opsturen van een fysiek formulier, of met behulp van een vertegenwoordiger van Sandvik Coromant. Sinds 1 april echter kan elke geregistreerde Sandvik Coromant websitegebruiker zich inloggen en de nieuw ontwikkelde functie gratis in zijn browser gebruiken. De gebruiker kan een aantal begeleide stappen doorlopen voor het aanpassen van het standaard snijgereedschap om te voldoen aan specifieke vereisten. In de laatste stap van het proces plaatst de klant gewoon de order. Net als voor boren geldt de nieuwe online service ook voor afsteken en groefsteken, frezen en gereedschapsysteemproducten.

Bron: MetaalNieuws, 08-05-2019