Tijdens de TechniShow  die van 11 tot en met 14 maart in de Jaarbeurs wordt gehouden, stelt op de stand van Dormer Tools (Hal 9 C102) ook PRAMET zijn programma voor aan het publiek.

PRAMET ontwikkelt en produceert een volledig programma hardmetaal wisselplaatgereedschappen. Het assortiment omvat oplossingen voor verschillende bewerkingen zoals draaien, frezen, steken en boren.

De thuisbasis van PRAMET is Sumperk in Tsjechië, waar men in 1933 is gestart met de productie van gesinterd hardmetaal. In 2010 behoorde PRAMET tot de top 100 van meest succesvolle ondernemingen in Tsjechië. In 2011 behaalde PRAMET het productierecord tot dan toe van 22,5 miljoen wisselplaten. Hoewel in de Benelux nog onbekend, is PRAMET actief in meer dan 50 landen op 4 continenten. Er is een sterke focus op export. die inmiddels 60% van de totale omzet bedraagt.

Op de Techni-Show is een selectie uit het omvangrijke programma te zien, inclusief een van de specialiteiten van PRAMET, te weten zwaar verspanen / Railway. In dit segment heeft PRAMET zelfs een leidende positie en is het bedrijf de grootste leverancier van de Russische spoorwegen. Ook zijn grote successen hiermee geboekt in Duitsland. PRAMET heeft daar nieuwe technologie ontwikkeld en gereedschappen geproduceerd voor het dynamisch frezen van spoorrails voor hoge snelheidssporen.

PRAMET zal in nauwe samenwerking met Dormer Tools de markt in de Benelux gaan bewerken. Klanten kunnen daarbij rekenen op volledige ondersteuning door productspecialisten om te komen tot optimale bewerkingsresultaten.

Op de Techni-Show zal naast de ‘topsellers’ voor algemene verspanende bewerkingen en voor specifieke materialen ook het PRAMET ProLog-systeem worden getoond. PRAMET beschikt namelijk ook over een breed assortiment vending-oplossingen. Het gereedschapkastensysteem kent verschillende uitvoeringen en mogelijkheden gecombineerd met een klantspecifiek webbased voorraadbeheerssysteem.

Eind 2013 heeft PRAMET een volledig nieuwe lijn wisselplaten geïntroduceerd onder de naam "UP!GRADE". Wat de nieuwe kwaliteiten beter maakt in vergelijking met de vorige generatie, zijn de volledig nieuwe substraten en nieuw ontwikkelde MT-CVD- en PVD-coatings. Nieuwe hardmetaalsoorten zijn beschikbaar voor een breed scala van draai-, frees- en boorapplicaties.

Op de Techni-Show introduceert PRAMET tevens de nieuwe catalogus, in eerste instantie in het Duits en Engels, maar een Nederlandse versie zal niet lang op zich laten wachten.