Boon Edam breidt uit met nieuwe productie- en assemblagehal

Boon Edam heeft vorige maand een extra bedrijfspand in Edam in gebruik genomen voor de productie en assemblage van automatische schuifdeuren. De investering in het pand is een direct gevolg van de sterk groeiende stroom opdrachten voor deze producten.

Een gemiddelde groei van zo'n 35 procent per jaar in de afgelopen 2 jaar en de nog grotere groeiverwachting voor dit jaar en de komende jaren, maakte het noodzakelijk om flinke stappen te zetten. Pino Maglio, Managing Director van Boon Edam Nederland: ‘We hebben daarom processen aangescherpt en nog beter ingericht, strakke afspraken gemaakt met leveranciers, geïnvesteerd in een extra bedrijfspand en een speciaal schuifdeurenteam samengesteld om slimmer, sneller en kostenefficiënter te opereren.'  

Het schuifdeurenteam bestaat uit technisch commercieel adviseurs, werkvoorbereiders, projectleiders, een complete assemblageafdeling en een installatie-, service- en onderhoudsteam. De investering in een extra bedrijfspand stelt Boon Edam in staat om voorraadbeheer te optimaliseren en de productie- en assemblage-afdeling van schuifdeuren aanzienlijk uit te breiden. Dit alles heeft er reeds toe geleid dat de schuifdeuren sneller en tegen lagere kostprijzen geleverd kunnen worden. 

De productie- en assemblage van de schuifdeuren is gesitueerd vlak naast de eigen poedercoatingfaciliteit van Boon Edam, zodat het proces van onbehandeld aluminium tot gekleurd eindproduct kort is en snel doorlopen kan worden. ‘Omdat het poedercoaten van de schuifdeuren in eigen huis gebeurt en niet door derden, kunnen wij deze processtap kort houden ten opzichte van andere partijen. Wij zijn daarbij Qualicoat-gecertificeerd en kunnen daarom ook een garantie van 10 jaar geven op de oppervlaktebehandeling van de schuifdeuren', aldus Maglio. 

Om de klanten ook in het ontwerpproces snel te kunnen bedienen, is de online dienstverlening van Boon Edam uitgebreid met een bestekgenerator en richtprijsformulier voor de automatische schuifdeuren op de website. Met de bestekmodule kan men via de productpagina's van de automatische, brandwerende of inbraakwerende schuifdeuren eenvoudig en snel bestekteksten genereren.

Bron: Vraag en Aanbod, 19 juli 2015