GARANT Master Steel DEEP opent nieuwe prestatieklasse voor diepgatboren in staal

Nieuwe diepgatboor biedt tot 30% meer verspaningsvolumes bij 70% hogere proceszekerheid en gaat drie keer langer mee.

De productfamilie ‚GARANT Master‘ voor hoogrendementverspaning krijgt nieuwe aanwas. Met de GARANT Master Steel DEEP brengt de Hoffmann Group een nieuwe overtreffende trap op het gebied van diepgatboren op de markt. Het gereedschap is ontworpen voor extreem proceszeker diepgatboren bij hoge snijparameters. Geoptimaliseerd voor de verspaning van staal, toont de diepgatboor zonder co-pilot-boring ook in roestvast staal en gietijzer zijn volle kracht. Hierbij behaalt hij een tot drie keer langere standtijd in vergelijking met de huidige concurrenten.

De GARANT Master Steel DEEP is daarom bijzonder geschikt voor de bewerking van hoogwaardige onderdelen, die een maximum aan proceszekerheid vereisen. De nieuwe diepgatboor is per direct te bestellen in de eShop www.hoffmann-group.com en in catalogus 2020/2021 van de Hoffmann Group.

Bij interne tests heeft de nieuwe GARANT Master Steel DEEP in vergelijking met zijn voorganger en producten van concurrenten verbluffende waarden behaald: tot 30 procent meer verspaningsvolume, tot 70 procent hogere proceszekerheid en drie maal langere standtijden. Deze uitmuntende prestaties dankt het gereedschap aan een bijzonder vernuftig concept: rechte hoofdsnijkanten reduceren de snijkrachten, een verbeterde puntgeometrie zorgt voor optimale spaanbreuk en een speciaal design van koeling en boorgeleiding biedt unieke voordelen: alleen in het kopgebied werd de inwendige koeling in een spiraal uitgevoerd om in het boorlichaam een ongelijke spoed van de spaangroeven met een adaptieve spiraalhoek van 15 tot 30 graden mogelijk te maken. Dit leidt tot een extreem versnelde afvoer van spanen uit de boring en tot meer proceszekerheid bij hogere snijwaarden. Een gepatenteerde boorgeleiding bestaande uit een geleidingsfase en geleidingsringen reduceert trillingen en zorgen voor een boorgat van maximale kwaliteit. Dankzij de geleidingsringen wordt de boorpunt doelgericht met koelmiddel omspoeld hetgeen oververhitting van het bewerkingsgebied voorkomt. Daarnaast wordt de spaanafvoer geoptimaliseerd door een coating op de boorpunt en gepolijste spaanvoegen.

 Hoffmann_GARANT_MasterSteel_DEEP_klein.jpg

De GARANT Master Steel DEEP zet ook ten aanzien van standtijden en gereedschapsslijtage nieuwe maatstaven. Zijn buitengewone stabiliteit en duurzaamheid dankt de boor aan een sterke kern van gesinterd hardmetaalsubstraat (gepatenteerd proces) en een extreem slijtvaste en hittebestendige multilayer-coating op basis van TiAlN. Door de coating op de boorpunt kan het gereedschap tot vier keer in de oorspronkelijke kwaliteit worden herslepen.

De productfamilie ‚GARANT Master‘ werd in 2015 door de Hoffmann Group in het leven geroepen, met als doel de hoogrendementverspaning nog productiever te maken met bijzonder krachtige en proceszekere gereedschappen. De productfamilie wordt sindsdien consequent uitgebreid en biedt hypermodern hoogrendement-gereedschap voor een breed scala aan verspaningstoepassingen.