Nieuw gereedschapssysteem zorgt voor snelheid en nauwkeurigheid

Dormer Pramet heeft een zeer nauwkeurig ISO 26623 snelwisselsysteem voor tal van interne en externe draaibewerkingen in het assortiment opgenomen.

De polygone schachtkoppeling (PSC) die bij uitstek geschikt is voor de multi-task-machines is een spilinterface die bijdraagt aan een hogere productiviteit door een kortere insteltijd en een snellere en nauwkeurigere bewerking. Dit is te danken aan de unieke combinatie van de holle polygone conusschacht en aanligging van de flens waardoor een hoge mate van stijfheid wordt gerealiseerd. Met een nauwkeurigheid van +/- 2 μm in X-, Y-, Z-richting bieden de PSC-houders een hoge mate van repeteerbaarheid. Bovendien beperkt de gereduceerde uitsteeklengte trillingen en uitlooponnauwkeurigheid tot een minimum voor een hoogwaardige oppervlaktekwaliteit, waardoor het bij uitstek geschikt is voor luchtvaart- en algemene bewerkingstoepassingen.

De PSC is een driekantige holle en 1:20 conische kegel vervaardigd uit een hoogwaardig taai gereedschapstaal en voorzien van een koelkanaal. Er zijn meer dan 130 verschillende artikelen beschikbaar, waaronder een verscheidenheid aan uitvoeringen voor in- en uitwendig draaien interfacetypes en schachtgroottes.    

Ga voor meer informatie over alle nieuwe producten die door Dormer Pramet geïntroduceerd zijn naar www.dormerpramet.nl of neem contact op met Dormer Pramet +31 10 208 02 40. Volg alle posts in sociale media over de nieuwe assortimenten en zoek op #EverydayProductivity.

 2020-04-16_13-28-15.jpg

 Dormer Pramet heeft een zeer nauwkeurig snelwisselsysteem voor gereedschap voor tal van interne en externe draaitoepassingen aan het leverprogramma toegevoegd. 

2020-04-16_13-26-27.jpg

De polygone schachtkoppeling (PSC) is een spilinterface die bijdraagt aan een hogere productie.