MAK Aandrijvingen in Zweedse handen

Axel Johnson International heeft MAK Aandrijvingen. in Lelystad overgenomen (foto: MAK Aandrijvingen)


Axel Johnson International’s Industrial Solutions business group verstevigt haar positie in de Nederlandse markt door de overname van MAK Aandrijvingen. Deze in Lelystad gevestigde onderneming levert aandrijfcomponenten zoals rollenketting, riemen, elektromotoren en reductoren aan de Nederlandse OEM-markt. Het Zweedse concern is ook al eigenaar van Spruit Transmissies en AHD Aandrijvingen.

Als distributeur voor toonaangevende OEM’s is MAK een toegevoegde waarde en heeft een goede nichepositie ontwikkeld”, aldus Ola Sjölin, Managing Director International Solutions. “MAK zal een goede aanvulling zijn op onze bestaande activiteiten in de Nederlandse markt en een belangrijk onderdeel vormen van onze ambitie om door te groeien binnen het segment van de mechanische aandrijftechniek.”

MAK Aandrijvingen

MAK Aandrijvingen, opgericht in 1926, is een gevestigde leverancier van aandrijftechniek op de Nederlandse markt. De concurrentiepositie is gebaseerd op een hoog servicenieau en de mogelijkheid om geoptimaliseerde aandrijfoplossingen te bieden. Met 36 werknemers is de totale jaaromzet van MAK gemiddeld 15 miljoen euro.

 “Deel uit te maken van Axel Johnson International geeft MAK een goede gelegenheid om verder te groeien”, zegt Gerard Klinkhamer, directeur van MAK. Het bedrijf zal blijven opereren als onafhankelijk bedrijf binnen de Industrial Solutions groep, waartoe ook Spruit Transmissies en AHD Aandrijvingen behoren. “Ik zie ernaar uit om op belangrijke vlakken samen te werken met andere bedrijven binnen de groep”.

Axel Johnson International

Axel Johnson International is een private industriële groep die bedrijven koopt en ontwikkelt in strategische nichemarkten, voornamelijk technische componenten en industriële processen. Groei op langere termijn en duurzaamheid zijn daarbij de doelstellingen.

Axel Johnson International heeft vier business groepen: fluid handling solutions, industrial solutions, lifting solutions en transport solutions. Tot de groep behoren onder meer AxFlow, Spruit Transmissies, AHD Aandrijvingen, SKS, Jens S., Trans-Auto, Nomo, Mennens, Certex, Haklift, TS en L-Ex.

Bron: Aandrijftechniek 04-05-2018/MAK

MAK benadrukt dat er voor de Verum-deelnemers geen consequenties uit de overname voortkomen.