Meten is weten

Daarom introduceert Leering Hengelo de innovatieve reinheidsmeter voor gestraalde oppervlakken.

Fabrikanten en straal- en coatingbedrijven gebruiken normeringen om de duurzaamheid en kwaliteit van hun product te garanderen. Tot op heden was het niet mogelijk dit volledig objectief te meten en vast te leggen.

In de nieuwe EN 1090-1-norm wordt de CE-markering voor staal- en aluminiumconstructies beschreven. Dit is de eerste CE-norm waarin tevens de oppervlakte-voorbehandeling genoemd wordt en verwezen wordt naar onder andere de ISO 8501 (Sa-waarde) en 8503-1/2 (= ruwheid).

De Sa-waarde (= Swedisch approval) is een visuele inspectie aan de hand van een uitgave van de ISO 8501 en dus niet te archiveren voor het kwaliteitsbeheersing systeem. De visuele beoordeling van straalwerk kan bovendien door verschillende personen en externe factoren, zoals bijvoorbeeld hoeveelheid licht, verschillende inzichten geven

Indien wij werken met Factory Production Control (= FPC) dan eist dit van ons dat wij een kwaliteitsbeheersingssysteem dienen te hebben met regelmatige controles op het proces en de geleverde kwaliteit. Deze controles en metingen dient men te kunnen aantonen.

Leering Hengelo biedt de oplossing voor meten van de reinheid ISO 8501 (Sa- waarde)
Leering heeft sinds kort de beschikking over een innovatieve reinheidsmeter waarbij binnen 2 seconden de reinheid gemeten wordt. Deze waarde in combinatie met datum en tijdstip wordt digitaal gearchiveerd, zodat voldaan kan worden aan de FPC.
De reinheidsmeter geeft geen aanleiding meer tot discussies:
Meten is weten.

Procescontrole en -optimalisatie

Naast de reinheidsmeting kan Leering tevens een ruwheidsmeting, stoftest en Bresle-test (= chloridemeting) uitvoeren.

Hierdoor kan Leering het straalproces optimaliseren met als gevolg:
-      constant straalresultaat
-      optimale hechting en lagere kosten voor de nabehandeling
-      voldoen aan de EN 1090-1
-      reductie van straalmiddelverbruik en machineslijtage

161003_Leering_Hengelo.jpg

Samenvattend

Leering Hengelo levert naast apparatuur (cabines, straalhallen, specials en werpstralers), service, spare parts en alle soorten straalmiddelen, tevens de know-how om uw straalproces en de kosten hiervan te optimaliseren. Dit is onze toegevoegde waarde waar wij trots op zijn!

Leering Hengelo staat op de Surface, Stand 752.

Meer informatie: Leering Hengelo, tel: 074 – 255 82 91