Johan Boessenkool Prijs bijna een halve eeuw oud

Banen liggen voor het oprapen voor de vers afgestudeerden van het Pius X College in Almelo
Dat was de constatering van Arnold Meier, bedrijfsleider bij Machinefabriek Boessenkool B.V. bij de uitreiking van de jaarlijkse Johan Boessenkool Prijs, een prijs voor de beste studenten van de opleiding Metaal en Elektro van het Almelose Pius X College. Het is alweer de 49ste keer dat deze prijs werd uitgereikt.

Veel studenten hebben bij de Vakkanjers-wedstrijden een hele bijzondere prestatie geleverd, vandaar dat de Johan Boessenkool Prijs dit jaar niet aan één student, maar aan een team van vier studenten werd uitgereikt. Deze studenten hebben de afgelopen tijd laten zien dat ze een team van young professionals zijn: tijdens de Vakkanjers- wedstrijden hebben zij de landelijke finale bereikt. Daarom was het dit jaar extra moeilijk om een enkele kandidaat te selecteren, veel activiteiten zijn in teamverband gerealiseerd. De prijs gaat echter reglementair altijd naar één persoon. Mede omdat het voor Machinefabriek Boessenkool ook een heel bijzonder jaar is (het bedrijf won de Nederlandse Innovatie Prijs) werd ervoor gekozen het reglement aan te passen. Boessenkoolprijs.jpg

Behalve een oorkonde ontvingen Yannick Eilers, Jay Raamsteeboers, Gijs Bosma en Tim Dierink ook een zeer goed gevulde gereedschapskist, passend bij hun eigen vakgebied.

Machinefabriek Boessenkool wil met de prijs zijn betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig (metaal-)technisch talent onderstrepen. "Goed geschoold personeel is voor ons soort bedrijven van levensbelang", aldus directeur Eelco Osse.

Machinefabriek Boessenkool realiseert uiterste precisie in metaalbewerkingen tot op extreem grote formaten. Het bedrijf is onderdeel van de Osse Equipment Manufacturing Group, een groep bedrijven die bekend zijn om hun premium kwaliteit en het vorm geven aan de nieuwste technische ontwikkelingen en producten.