IMS Schmolz+Bickenbach Nederland levert ook dikwandige RVS machinebuizen

Het assortiment roestvaststalen buizen en kokers bij IMS Schmolz+Bickenbach Nederland is breed. Naast gelaste en naadloze ronde buizen en vierkante of rechthoekige profielbuizen, zijn ook dikwandige machinebuizen uit voorraad leverbaar. Deze roestvaststalen naadloze buizen zijn speciaal ontwikkeld voor situaties waar een grote belasting vrijkomt. De dikwandige machinebuizen zijn derhalve uitermate geschikt voor bijvoorbeeld aandrijfassen. Machinebuizen zijn ten opzichte van stafmateriaal licht van gewicht. Bovendien kennen ze geen zwakke plekken, omdat ze naadloos zijn. Daarnaast heeft roestvast staal ten opzichte van ‘gewoon’ staal het voordeel dat het minder gevoelig is voor zuren en oxidatie.

160105_IMS_2.jpg

IMS Schmolz+Bickenbach Nederland houdt een grote hoeveelheid RVS dikwandige machinebuizen in T.304 en T.316L op voorraad, variërend van buitendiameter en wanddikte van respectievelijk 32 x 6 tot 250 x 25 mm. Het direct uit voorraad kunnen leveren is van groot belang in geval van revisie en wanneer de continuïteit van de productie bij afnemers onder druk komt te staan.

Arthur Uythoven van IMS Schmolz+ Bickenbach Nederland: “Machines met aandrijfassen zijn aan slijtage onderhevig. Als zo’n aandrijfas het plotseling begeeft dan is het bedrijf erbij gebaat dat de continuïteit van het productieproces gehandhaafd blijft en de productie weer zo spoedig mogelijk doorgang kan vinden. Met de grote voorraad dikwandige buizen kunnen we razendsnel inspelen op directe behoefte.”

De dikwandige machinebuizen zijn op handelslengten verkrijgbaar en kunnen vanaf diameter 80 mm ook op fixlengte gezaagd worden. De roestvaststalen dikwandige machinebuizen van IMS Schmolz+Bickenbach Nederland zijn geschikt voor onder meer de verspanende industrie, leveranciers van transportbanden, machinebouw en bedrijven die ten behoeve van hun machinepark gebruikmaken van cilinderbuizen of aandrijfassen.

160105_IMS_1.jpg