Hofmann Group drievoudig onderscheiden

De Hoffmann Group heeft de felbegeerde German Design Award gewonnen - dit jaar zelfs in drievoud. Als 'Winner' in de categorie 'Workshop and Tools' werden het modulaire indelingssysteem GARANT EasyFix, de GARANT momentsleutel met digitaal display alsmede de GARANT elektronische momentsleutel met digitale schaalmeetklok bekroond.

Alle drie de producten overtuigden de jury dankzij hun doordachte, functionele en esthetische design. De wedstrijd telde meer dan 4.000 deelnemers uit 50 landen, met producten en projecten op het gebied van product- en communicatiedesign. Het modulaire GARANT EasyFix-indelingssysteem is individueel aan te passen. De haken en houders kunnen snel en zonder gereedschap aan de geperforeerde wanden, ladders en werkbladen van GARANT worden bevestigd. Dit maakt het systeem bijzonder flexibel. Alle componenten zijn precies op elkaar afgestemd, zodat bij het indelen maximaal comfort en optische duidelijkheid kan worden bereikt.

De jury van de German Design Award bleek vooral onder de indruk van de technische uitvoering en de hoge variabiliteit. De mechanische momentsleutel met digitaal display GARANT 65 6650 verbindt intuïtieve bediening en een authentieke moderne vormgeving met maximale kwaliteit en gebruiksgemak. De sleutel heeft een heldere verdeling tussen functiezones, greep en display. De instelling van het aanhaalmoment geschiedt handmatig via een instelwiel; de waarde wordt digitaal op de display weergegeven. Het resultaat: foutloos aflezen en een excellente prijs-/kwaliteitverhouding.

De elektronische momentsleutel met digitale schaalmeetklok GARANT 65 5550 biedt de perfecte symbiose van moderne techniek en design. De sleutel toont de actuele waarde op een schaalmeetklok en als digitaal cijfer en slaat de laatste piekwaarde op tot aan de volgende reset. Voor het overschrijden van de maximale waarde waarschuwt een akoestisch signaal - dat biedt extra veiligheid. De ergonomische handgreep, de omschakelbare ratel met uitwerper, de éénknopsbediening en het grote display maken deze momentsleutel tot een echt meesterstuk.

De German Design Award (GDA) wordt uitgereikt door de German Design Raad, de Duitse merken- en designautoriteit. De raad werd in 1953 op initiatief van de Duitse Bondsdag als stichting in het leven geroepen. Sindsdien ondersteunt de GDA de economie om door middel van design consequent merkenmeerwaarde te bereiken. Dit maakt deze 'raad voor vormgeving' tot één van de wereldwijd toonaangevende kenniscentra voor communicatie en 'brand management' op het gebied van design. Tot het exclusieve netwerk van de stichtingsleden behoren naast vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en instituten ook gerenommeerde handelsmerken en ondernemingen.

 foto_1_Hoffmann.jpg

De haken en houders van het modulaire GARANT indelingssysteem EasyFix zijn eenvoudig aan de geperforeerde wand van GARANT te bevestigen en zorgen voor een maximum aan comfort en optische duidelijkheid.

 foto_2_Hoffmann.jpg

De momentsleutel met digitaal display van GARANT verbindt intuïtieve bediening en een authentieke moderne vormgeving met maximale kwaliteit en gebruiksgemak.

 foto_3_Hoffmann.jpg

De elektronische momentsleutel met digitale schaalmeetklok van GARANT werd al diverse keren bekroond voor zijn design.