Harsveld winnaar IJmond Werkt! Award 2014

Harsveld Apparatenbouw kwam als winnaar uit de bus tijdens de uitreiking van de IJmond Werkt! Award 2014. De jaarlijkse publieksprijs wordt uitgereikt aan een bedrijf in de IJmond dat zich op een positieve manier inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die daardoor lastig aan een baan kunnen komen. Het publiek heeft doorslaggevend gestemd op Harsveld Apparatenbouw, waar Bas Callaway via IJmond Werkt! is gedetacheerd.

Illustratie_Harsveld_IJmond_Werkt_Award.jpg

De award is een kroon op het werk van Harsveld Apparatenbouw en Bas. Harsveld is een prachtig voorbeeld voor andere bedrijven om te laten zien hoe de IJmond de komende jaren invulling kan geven aan de participatiewet. Aart Kramers, bedrijfsleider bij Harsveld: ‘Jarenlang hebben we gedacht dat het niet bij ons past om iemand in dienst te nemen die extra aandacht nodig heeft. We engineeren en maken hoogwaardige producten van roestvaste en hittebestendige stalen en legeringen zoals drukvaten, tanks en leidingwerk. Dat is specialistisch werk waarbij we onze aandacht meer dan honderd procent nodig hebben. Toch zijn we met IJmond Werkt! in zee gegaan. We hebben gekeken hoe we een functie konden creëren met meerwaarde voor iedereen. En dat is gelukt. We zijn bewust bezig geweest met vinden van een passende functie. Dat betekent dat we Bas hebben aangesteld als beheerder van ons magazijn. Dankzij Bas blijft ons gereedschap compleet én wordt het goed onderhouden. Onze medewerkers grijpen nooit meer mis en ons werk kan feilloos doorgaan. Een win-winsituatie voor ons allemaal.’
Harsveld laat op deze manier zien dat het goed mogelijk is om invulling te geven aan de participatiewet die vanaf 1 januari 2015 ingaat. Het bedrijf wil andere bedrijven ook motiveren om de stap te nemen. Niet alleen omdat het sociaal betrokken en maatschappelijk verantwoord is, maar omdat het de gewoonste zaak van de wereld is. Tenminste, voor Harsveld inmiddels wel.