200818_header_nwsbrief_Haprotech.jpg

Opleiden een goede investering

De zomervakantie is grotendeels achter de rug. De meeste mensen zijn weer aan het werk. Sommige bedrijven draaien meer omzet maar vele bedrijven moet het doen met minder omzet. De onzekerheid waar we naar toe gaan, zorgt ervoor dat bedrijven afwachtend zijn met investeren. Bedrijven die juist in onzekere tijden investeren, komen vaak beter uit een crisis dan bedrijven die dit niet doen. 'Never waste a good crisis' is niet voor niets een bekende uitspraak van Winston Churchill. Dit geldt uiteraard ook voor investeren in opleidingen. 

Start avondopleidingen

Dit jaar nog een NIL erkend handvaardigheidsdiploma halen MIG, MAG, TIG, BMBE of Autogeen? Eind augustus beginnen onze avondopleidingen weer. Mocht je net nog op vakantie zijn en pas begin september kunnen starten, is dit uiteraard geen probleem. Hier vinden wij een passende oplossing voor.

Onder begeleiding van onze kundige docenten, worden de cursisten klaargestoomd voor hun examen. Het examen bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Mocht je moeite hebben met het leren van theorie dan kun je ook alleen praktijkexamen doen. 

Je kunt je inschrijven voor alle handvaardigheidsopleidingen. In ca 17 avonden wordt op onze lasschool in Velsen-Noord theorie en praktijk onderwezen. Gaat theorie leren moeizaam? Je kunt ook alleen praktijkexamen doen en ontvangt dan een praktijkverklaring.
Nog voor het einde van het jaar vinden de examens plaats.

Voor onze opleidingen kunnen subsidies worden aangevraagd bij o.a. het OOM en het A&O fonds. 
In onze lasschool werkt iedereen zelfstandig in zijn of haar cabine. De veiligheid van onze medewerkers en cursisten staat altijd al voorop. In verband met Corona zijn extra aanvullende maatregelen genomen om veilig te werken. 
Neem contact op voor meer informatie via 0251-262916 of schrijf je nu in en wees  zeker van een plek op onze avondschool. 

Waarom zou je juist nu je personeel naar een (las)opleiding laten gaan? Het antwoord is eigenlijk simpel. Goed opgeleid personeel is gemotiveerder, maakt minder fouten en levert een hogere kwaliteit werk af. Daarmee bespaar je juist kosten.

Je kunt je medewerker (meer) allround inzetten waardoor je klussen aan kunt nemen die je wellicht eerder niet aankon. Of die je wel aankon maar waar je meerdere medewerkers heen moest sturen. 

Bovendien ben je met goed opgeleid personeel, klaar voor de toekomst. Door juist nu te investeren in opleidingen, sta je straks een streep voor ten opzichte van je concurrent! Kortom: opleiden loont voor zowel de medewerker als de werkgever. 

200818_foto_nwsbrief_Haprotech.jpg

Certificering bekistlassen van kraanbaanrails

Vandaag voor onze klant VSA Technische Service een mooie kwalificatie mogen verzorgen. VSA is al jarenlang werkzaam op het TATA terrein, en verzorgt daar onder andere het onderhoud aan de kraanbaanrails. Om de kwaliteit van de medewerkers aan te tonen worden deze gecertificeerd op het bekistlassen van kraanbaanrails A100. Dit gebeurt met proces 111, op keramiek. Best een pittige opdracht, helemaal met deze temperaturen, maar Rida heeft een mooi stuk werk afgeleverd, welke dan ook visueel geaccepteerd is. Nu de uitslag van de buig/breekproef afwachten en het DNV-certificaat kan worden opgemaakt!
Ook interesse in het certificeren van (kraanbaan)-rails? Haprotech Lasopleidingen heeft alle faciliteiten en jarenlange ervaring hierin. Neem gerust eens contact op! 

Opleidingsagenda

24 augustus                       Start avondopleidingen
1 oktober                            Start 5 daagse opleiding Visueel Lasinspecteur level 2 (VTW-2)
6 oktober                           Opfrisdag VTW-2 en IWC-B
medio 2021                        Start 5 daagse opleiding Visuele Lasinpectie level 2 (VTW-2)
medio 2021                        Start 8 daagse opleiding International Welding Coördinator (IWC-B)
continu                               Dagopleidingen, leren lassen, snijbranden
continu                               Certificeringen: LK's, LMK's
meerdere keren 2021          Opfrisdagen VTW-2 en IWC-B