Haprotech Lasopleidingen eerste in Nederland met virtueel lassen!

Als eerste in Nederland integreert Haprotech Lasopleidingen de nieuwste technologie op het gebied van laseducatie in zijn opleidingsaanbod: de Virtual Reality Weldtrainer ®. In een volledige 3D-omgeving wordt het lasproces gesimuleerd. De nadruk ligt bij het virtueel lassen op de handvaardigheid. Afstand, voortloopsnelheid en positie worden in realtime nagebootst waarbij de inbranding en porositeit kunnen worden gemeten. Door een steilere leercurve van de kandidaat in een virtuele omgeving worden de basistechnieken sneller aangeleerd en zal de kwaliteit van het laswerk stijgen. Op de Open Dag en op het Havenfestival IJmuiden geeft Haprotech Lasopleidingen bezoekers de gelegenheid deze innovatie op het gebied van lasopleidingen zelf te ervaren.

Open Dag Lashuis Haprotech & Haprotech Lasopleidingen
Op donderdag 21 augustus houden het Lashuis Haprotech en Haprotech Lasopleidingen gezamenlijk een Open Dag in Velsen Noord. Het belooft een leuke, innovatieve en leerzame happening te worden. Bezoekers kunnen kennismaken met de Virtual Reality Weldtrainer ® waarmee in een volledige 3D-omgeving het lasproces wordt gesimuleerd. Dit is natuurlijk niet het enige wat op het programma staat. Zo geven Lashuis Haprotech & Haprotech Lasopleidingen op deze dag diverse presentaties en demonstraties over de huidige lasprocessen en innovaties op het gebied van lastechniek, verloten wij onder de aanwezigen twee flitskappen en presenteren wij onze vernieuwde website: www.hetlashuis.nl.

Het programma van deze dag start om 14.00 uur en eindigt om 19.00 uur en bevat:
14:30 uur en 17:00 uur                    Presentatie ‘Het lassen van RVS: do’s en don’ts
15:00 uur                                       Workshop Visuele Inspectie van lasnaden volgens EN 17637
15:00 uur en 17:30 uur                    Presentatie ‘Lasproces en keuze lastoevoegmateriaal’
15:30 uur en 18:00 uur                    Presentatie ‘Het Puls MIG lassen van Aluminium; tips en trucs’
16:00 uur, 17:00 uur en 18:00 uur    Workshop Visuele Inspectie van lasnaden volgens EN 17637

Naast de presentaties en workshops worden ook diverse demonstraties gegeven zoals:
- Lastraining met de Virtual Reality Weldtrainer ®
- Lassen met verschillende Beklede Elektroden in diverse posities
- Lassen van staal met Metaalpoeder gevulde draad
- Lassen van Staal met Rutiel gevulde draad met keramische smeltbadondersteuning
- TIG-lassen van Aluminium en Staal
- Het Puls-MIG-lassen van RVS en Aluminium
- Gemechaniseerd snijbranden

Tussen de presentaties en demonstraties door kunnen bezoekers met branchegenoten onder het genot van een hapje en een drankje van gedachten wisselen of zich bij de stands laten informeren over Haprotech Opleidingen en Consultancy en het "maatwerktraject leren en werken”.

Inschrijven voor de presentaties kan via de link op www.hetlashuis.nl. Inschrijven voor één van de  lasopleidingen, welke starten in September, kan ter plaatse.

Havenfestival IJmuiden: Haprotech geeft lasopleiding weg!
Zaterdag 30 augustus vindt op de Trawlerkade in IJmuiden de 11e editie van het Havenfestival plaats. Op dit culturele en industriële festival kunnen bedrijven uit de regio de bezoekers kennis laten maken met alles wat de Haven met de omgeving verbindt. Dat is dan ook direct het thema van dit jaar ‘IJmond verbindt’, en Lashuis Haprotech weet natuurlijk alles van verbindingen! In samenwerking met Amports, de collectieve promotie-organisatie voor de Amsterdamse havenregio, presenteert Lashuis Haprotech zichzelf ook dit jaar weer aan het publiek. Zo kunnen bezoekers kennismaken op de locatie ‘Amports’ met de Virtual Reality Weldtrainer ® waarmee  in een volledige 3D-omgeving het lasproces wordt gesimuleerd. In onze locatie ‘de Hal’ worden net als vorig jaar live lasdemonstraties gegeven. Kinderen kunnen onder begeleiding een eerste les in het lassen krijgen. Als klap op de vuurpijl verloot Haprotech Lasopleidingen onder de bezoekers een 2-daagse lascursus “Leren Lassen” ter waarde van € 410,00 euro. Uiteraard heeft Lashuis Haprotech ook aan de allerjongste bezoekertjes gedacht. Meer informatie over het Havenfestival is te lezen op www.havenfestivalijmuiden.nl.

2008_Haprotech.jpg