Geoliede samenwerking GP Groot en Argos

GP Groot is officieel distributeur geworden van Argos-smeermiddelen en -brandstoffen

De ruime ervaring in de verkoop, distributie en klantondersteuning van brandstoffen en olieproducten. Dat was voor Argos van doorslaggevend belang om een strategische samenwerking met GP Groot aan te gaan. Het bedrijf gelooft in de kracht van servicegerichte distributeurs, die de Argos-producten snel en efficiënt in hun werkgebied uitleveren en een professionele ondersteuning aan de klanten bieden. GP Groot, al ruim 70 jaar actief als leverancier van onder andere brandstoffen en smeermiddelen in de zakelijke markt, past perfect in dat profiel, gaf Argos aan. Zij verzorgen de distributie voor het gebied boven de lijn Den Haag – Utrecht – Arnhem.  Voor het zuidelijke deel van Nederland, onder de A12, heeft Argos gekozen voor Van Kessel Olie uit Milheeze als distributiepartner. Voor Verum-deelnemers is een uitzondering gemaakt; GP Groot belevert álle deelnemers, ongeacht de locatie!

Argos
Argos is de grootste onafhankelijke speler op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf is actief in de gehele bedrijfskolom die gerelateerd is aan de olie- en brandstofhandel, van producent tot consument. Pieter Talsma, bedrijfsmanager GP Groot brandstoffen en oliehandel, legt uit welke voordelen er liggen: “Wij zijn deze samenwerking aangegaan, omdat we op zoek waren naar uitbreiding van onze activiteiten. Met een tweede merk kunnen we een breder scala aan klanten bedienen. Onder de naam Argos Supreme is een assortiment hoogwaardige smeermiddelen beschikbaar voor transport, bouw en infra, landbouw, metaalbewerking en andere industriële toepassingen. Daarnaast is het voor GP Groot brandstoffen en oliehandel belangrijk om aan te blijven sluiten bij de gebiedsuitbreiding van inzameling en recycling. Want daarmee vergroten we de mogelijkheden voor synergie. Om de overgang voor de klanten probleemloos te kunnen laten verlopen en om een optimale service te kunnen blijven bieden hebben we onze commerciële en technische teams versterkt met een aantal Argos-medewerkers”.

Overstap
Deze zomer werd Jan Dieleman aangesteld als verkoopleider voor de Argos-activiteiten binnen GP Groot brandstoffen en oliehandel. ,,We wilden versnippering van capaciteit en kennis  voorkomen’’, aldus de nieuwe man. “Daarom hebben we er samen met Van Kessel Olie voor gekozen om elkaars ondersteunende diensten te gebruiken. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om technische ondersteuning, marketing en inkoop.’’

De samenwerking tussen GP Groot brandstoffen en oliehandel en Argos is per 11 november jl. een feit geworden.

 140225_GP_Groot_-_Argos.jpg

 links Pieter Talsma, rechts Jan Dieleman