GARANT MasterTM zet nieuwe maatstaven bij draadfrezen

Trillingsarme hoogrendement-draadfrees met ongelijk gedeelde snijkanten biedt meer proceszekerheid en efficiency.

Na de draadtap GARANT MasterTap presenteert de Hoffmann Group nu de universeel inzetbare draadfrees GARANT MasterTM. De nIeuwe VHM-draadfrees zorgt dankzij een nieuwe snijkantgeometrie voor lagere snijkrachten dan conventionele draadfrezen. Met zijn ongelijk gedeelde snijkanten en de dynamische spoed is hij bijzonder trillingsarm tijdens het gebruik. Een relatief hoog aantal tanden biedt de frees een voordeel ten aanzien van prestaties en efficiency. Of het nu gaat om gietijzer, roestvrij staal of hoogvast staal - de GARANT MasterTM is proceszeker in te zetten. De nieuwe GARANT MasterTM is vanaf 1 augustus 2018 verkrijgbaar. Ook zal de nieuwe draadfrees uitgebreid op de AMB 2018 in Stuttgart worden gepresenteerd.

Radiale snijkrachten en trillingen verminderen de procesbetrouwbaarheid tijdens het draadfrezen. Om dit te minimaliseren werd bij de ontwikkeling van de GARANT MasterTM teruggegrepen op een bijzonderheid in de geometrie, die zich al heeft bewezen bij VHM-ruwfrezen: de ongelijke deling van de snijkanten. Dit ontstaat bij GARANT MasterTM-draadfrezen door een ongelijk ontworpen spoed. Het gereedschap freest daardoor bijzonder geluidsarm en laat zich niet wegschuiven. Dit zorgt voor nauwkeurige freesresultaten en een aanzienlijke winst in standtijd. Bovendien bereikt de GARANT MasterTM een hogere contourvoeding, en dus een extra voordeel in efficiency vanwege het grotere aantal tanden. Met zijn geoptimaliseerde schroefdraadprofiel voorkomt het gereedschap ook profielvervormingen en maakt het de productie mogelijk van kaliber- en normconforme schroefdraad met een excellente oppervlaktekwaliteit.

Hoffmann3.jpg
Ongelijk gedeelde snijkanten en dynamische spoed reduceren trillingen.

Dankzij een nieuw ontwikkelde universele geometrie en een speciale high performance coating is de nieuwe GARANT MasterTM geschikt voor gebruik in een breed scala van materialen waaronder gietijzer, roestvrije- en hoogvaste staalsoorten. Hypermoderne coatingtechniek voor slijtagebescherming alsmede een nieuw VHM-metaalsubstraat mken het gereedschap buigbreukvast, robuust en duurzaam. Dankzij deze eigenschappen is de GARANT MasterTM geschikt als hoogrendementdraadfrees voor elke toepassing. Voor schroefdraadbewerking is daardoor nog maar één gereedschap op de machine nodig.

Zoals alle high performance-gereedschappen uit de productfamilie ‘GARANT Master’ is de nieuwe GARANT MasterTM ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste precisie en vereisten aan hoogrendementverspaning. Naast de GARANT MasterTap omvat de productfamilie de twee VHM-boren GARANT MasterSteel SPEED und FEED, een klassieke viersnijder frees evenals de VHM-frezen GARANT MasterSteel SlotMachine, GARANT MasterSteel PickPocket en GARANT MasterSteel fijnfrees.

Hoffmann_1.jpg
De high performance-draadfrees GARANT MasterTM werd geoptimaliseerd voor een breed scala van materialen zoals gietijzer, roestvrij en hoogvast staal
Hoffmann2.jpg
Een verhoogd aantal snijkanten maken de GARANT MasterTM bijzonder krachtig