Fusie Schuitemaker en Veenhuis

Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte hebben de in april voorgenomen fusie formeel afgerond. De gefuseerde bedrijven gaan verder onder de naam SVgroup.

Algemeen directeur Gerrit de Graaf: ‘Beide organisaties zijn al 100 jaar actief in de landbouwsector met hoogwaardige machines voor agrarische bedrijven en combineren veel sectorkennis en expertise. Wij zien grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar beide bedrijven actief zijn. De productiefaciliteiten en de medewerkers van Veenhuis verhuizen naar de bestaande vestiging van Schuitemaker in Rijssen, van waaruit alle bedrijfsactiviteiten plaats zullen vinden.’

Toegevoegde waarde met twee sterke merken
Het nieuwe bedrijf biedt met deze fusie een prachtig portfolio van moderne machines met grote toegevoegde waarde voor de afnemers. De beide sterke merken Schuitemaker en Veenhuis blijven present in de markt en samen kunnen de bedrijven meer investeren in technologische, product- en procesinnovatie. Bij de nieuwe SVgroup werken nu circa 150 medewerkers.

Wadinko
Sinds november 2018 heeft Participatiemaatschappij Wadinko N.V. uit Zwolle een belang in Schuitemaker uit Rijssen. De participatie voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen. De fusie met Veenhuis past perfect in het plan te bouwen aan een sterke speler in de sector. De familie Schuitemaker, de familie Bakker en de familie Veenhuis blijven in het nieuwe bedrijf samen met Wadinko en algemeen directeur Gerrit de Graaf aandeelhouder.

Over SVgroup
Schuitemaker biedt een breed pakket aan professionele machines voor de moderne veehouder en loonwerker en daarnaast een totaalpakket aan oplossingen voor de gladheidbestrijding gericht op wegbeheerders in de Nederlandse markt. Veenhuis ontwikkelt, ontwerpt en produceert systemen  en producten die landbouwers laten profiteren van organische mest en de voedingsstoffen daarin. 

Over Wadinko
Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. De bedrijven waarin Wadinko participeert hebben volop ontwikkelingsmogelijkheden en groeipotentie. Door de groei van winstgevende bedrijvigheid dragen ze in belangrijke mate bij aan de bevordering van de regionale economische structuur.

logos_Schuitemaker_Veenhuis.jpg