De Econ LN-serie van Dormer Pramet: het beste van twee werelden 

Veelzijdigheid is een noodzaak geworden voor de moderne verspanende gereedschappen, maar zou dit kenmerk de kwaliteit van het eindproduct in gevaar moeten brengen?

Frezen die worden ingezet voor zowel voor- als nabewerken in diverse materialen zijn niet ongebruikelijk in de markt. De uitdaging van tegenwoordig is om met de veelzijdigheid te voldoen aan de eisen op het gebied van nauwkeurigheid, repeteerbaarheid en afwerking.

De Econ LN-serie van Dormer Pramet is een zeer kosteneffectieve en veelzijdige frees, die in staat is om talrijke bewerkingen in de meeste materialen te ondersteunen en toch een uitstekende oppervlakte-afwerking te produceren.

De positieve geometrie op de universele 90° frees zorgt voor lagere snijkrachten en een soepelere bewerking in staal, gietijzer, roestvaststaal, non-ferrometalen en geharde materialen.

180612_Dormer2.jpg180612_Dormer1.jpg

Met de intern-koelkanalen gericht op de snijkanten, een combinatie van wiper-wisselplaten, veilige klemming en een laag energieverbruik, levert de Econ LN een snelle spaanafvoer, hoge productiviteit en een voortdurend hoogwaardige oppervlakte-afwerking.

Op de Econ LN passen de LNGX 12- en de LNMU 16 wisselplaten met vier snijkanten. De LNGX 12-wisselplaten zijn geschikt voor circulair infrezen, groeffrezen en insteekfrezen, terwijl de LNMU 16 wisselplaten sterk en robuust genoeg zijn voor een lange standtijd bij het bewerken van staal en gietijzer.

In een recent voorbeeld in Noord-Amerika freesde een eindgebruiker gasturbinekopdeksels uit roestvaststaal. Met de Econ LN 80mm vlakfrees in combinatie met de LNGX 120508ER-MF M6330 wisselplaten kon de klant een voedingssnelheid gebruiken die 44 procent hoger was dan voorheen. Na de eerste bewerking van drie onderdelen vertoonden de wisselplaten nauwelijks tot geen slijtage. De Econ LN verkortte de cyclustijd met 18 minuten enkel al in de eerste bewerking. Uiteindelijk werden vijf werkstukken extra gemaakt t.o.v. wisselplaten van een andere fabrikant.

Meer informatie over de Econ LN-serie of de LNGX- en LNMU wisselplaten kunt u vinden op www.dormerpramet.nl. U kunt contact met ons opnemen via tel.nr. +31 10 -208 02 40.