Dormer Pramet geeft productgegevens een update

Dormer Pramet heeft de manier waarop productgegevens en -omschrijvingen worden weergegeven, alsook de onderverdeling van materiaalgroepen (WMG – Werkstuk Materiaal Groepen), over de hele lijn van het assortiment sterk verbeterd.

De wereldwijde fabrikant presenteert standaard productgegevens, zoals diameters en lengtes, nu volgens ISO 13399. Dit laat een betere en snellere uitwisseling van informatie tussen computersystemen en software toe.

Deze standaard omvat in totaal 133 parameters, om zo een breed scala aan verspanende gereedschappen te definiëren. Dit biedt aanvullende ondersteuning aan productieplanning, verspanende bewerkingen en voorraadbeheer.

Met de algemene vormgeving van de omschrijvingen, zal Dormer Pramet klanten en partners flink wat tijd besparen, door de toegankelijkheid van kwalitatieve informatie voor alle 40.000 volmateriaal en indexeerbare gereedschappen.Daarnaast voorziet het bedrijf een nieuwe, uniforme classificatie van materialen genaamd de Werkstuk Materiaal Groepen (WMG). Dit is een combinatie van enerzijds de gangbare ISO-materiaaldefinities met de bekende 6 kleuren, de classificatie die ook in de Pramet catalogi wordt gehanteerd; en de oude Dormer Applicatie Materiaal Groepen (AMG). Deze combinatie is verder uitgewerkt tot een gedetailleerd overzicht op 3 niveaus.Naast de standaard ISO algemene definitie, wordt deze verder onderverdeeld op basis van structuur en samenstelling, gevolgd door een laatste opsplitsing op basis van hardheid en treksterkte.

Voor ieder gereedschap in het assortiment van Dormer Pramet wordt voortaan aangegeven voor welke van de materiaalgroepen deze geschikt is, alsook de aanbevolen startwaarde voor snijsnelheid en voeding. Dit stelt de klant in staat om altijd het juiste gereedschap voor zijn specifieke toepassing te vinden.

De nieuwe ISO-standaard voor productgegevens, alsook de nieuwe WMG zullen vanaf november 2019 gehanteerd worden. ISO staat voor International Organization for Standardization, en is een wereldwijd netwerk bestaande uit nationale instellingen verantwoordelijk voor normering.

Voor meer informatie, neem contact op met uw lokale verkoopkantoor of bezoek www.dormerpramet.nl 

Shark_Blue_ring_tap.jpg