Frezen vanuit een andere hoek

Dormer Pramet kondigt de introductie aan van een veelzijdige reeks van nieuwe gereedschappen en wisselplaten voor efficiënte hoekfreesbewerkingen in een grote verscheidenheid aan materialen.

161108_Dormer_1.jpg

De dubbelzijdige en driehoekige wisselplaten uit de TNGX10-reeks, die onder het merk Pramet worden aangeboden, bieden een snijdiepte tot 5 mm en hebben zes snijkanten voor een optimale efficiëntie en lage bewerkingskosten.

Het assortiment omvat een verscheidenheid aan frezen van 18 mm tot 80 mm. De frezen zijn voorzien van een groot aantal tanden. Dit zorgt zelfs bij kleine diameters voor verbeterde productiviteit.

De wisselplaten zijn geschikt voor legio materialen, zoals staal, roestvast staal, gietijzer en non-ferrometalen. En geschikt voor diverse toepassingen, zoals hoekfrezen, vlakfrezen en sleuffrezen, spiraalinterpolatie, hellingfrezen en progressief insteekfrezen.

161108_Dormer_2.jpg

Tijdens een recente producttest waarbij roestvast M3-staal werd vlakgefreesd, bleek de TNGX-wisselplaat twee keer zo duurzaam als een vergelijkbare wisselplaat van een concurrent.

Ter ondersteuning van het nieuwe assortiment voor hoekfrezen heeft Dormer Pramet drie nieuwe positieve geometrieën geïntroduceerd. Een F, M en FA geometrie:

Geometrie F kenmerkt zich door een smalle perifere fase en is geschikt voor lichte en middelzware bewerkingen in staal met een laag en middelhoog koolstofgehalte.
Geometrie M met een middelbrede T-fase is eveneens geschikt voor lichte en middelzware bewerkingen, maar in koolstofstaal en roestvast staal.
Geometrie FA heeft een scherpe snijkant en leent zich bij uitstek voor het bewerken van non-ferrometalen. Het gepolijste snijvlak van de wisselplaat vermindert het vastkleven van bewerkt materiaal. Dit draagt bij aan een langere standtijd en een hoogwaardiger afwerking van werkstukken.

161108_Dormer_3.jpg

Neem voor meer informatie over alle productlanceringen van Dormer Pramet in november 2016 contact op met het lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.  Een PDF-versie van de nieuwe Dormer 2016.2-brochure is beschikbaar op www.dormerpramet.com.

Op het YouTube-kanaal van Dormer Pramet: www.youtube.com/dormerpramet kunt u de nieuwe serie van Dormer Pramet in actie zien.