Diploma-uitreiking Haprotech aan voormalig statushouders

Op 29 november jl. organiseerde Haprotech Lasopleidingen uit Velsen-Noord, in samenwerking met IJmond Werkt!, een diploma-uitreiking voor een groep geslaagde lassers. Medio 2017 is het leerwerkproject gestart met als doel een groep kandidaten uit de Wet Werk en Bijstand (WBB) om te scholen tot lasser en vervolgens duurzaam aan het werk te helpen. Van de acht gestarte deelnemers, allen voormalig statushouder, zijn inmiddels zeven kandidaten succesvol opgeleid en bemiddeld naar een werkgever in de regio.

Onder het genot van een hapje en een drankje zijn de diploma’s en bloemen uitgereikt.  De aanwezige wethouder van de Gemeente Velsen, Arjen Verkaik,  complimenteerde alle deelnemers voor hun inzet en het behaalde resultaat. Dit resultaat laat eens te meer zien dat deze vorm van publiek-private samenwerking één van de oplossingen kan zijn om de toenemende krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken, zonder de sociale aspecten uit het oog te verliezen.

171204_Haprotech.jpg

vlnr: Raymond Brand (Haprotech), Hans Peters, Pieter Schoonderbeek (IJmond Werkt!) en wethouder Arjen Verkaik (Velsen) tussen de groep geslaagden: Omar El Tayyib, Nader Salehi en Hossein Fazlipour. Niet op de foto maar wel diploma en een contract op zak: Ahmad Obeid, Achmed Nasim, Mehdi Kalantari en Mehmet Simsek.