De Plaatijzerindustrie in 2014

De volledige focus op het ontwerp en de productie van bodems

De Plaatijzerindustrie B.V. is een familiebedrijf met een ontstaansgeschiedenis die bijna honderd jaar teruggaat in de tijd. In 1920 opgericht door de grootvader van de huidige general manager was de onderneming jarenlang actief als apparatenbouwer. Tegenwoordig ligt de volledige focus op het ontwerp en de productie van bodems.

De Plaatijzerindustrie is specialist in de productie van bodems en allerlei andere pers- en gloeiwerkzaamheden. Denk daarbij aan Klöpper-korfboogbodems, bolle schijven, tellerbodems, halve bollen en vele andere koudvervormde delen voor zeer uiteenlopende toepassingen, zoals: druktanks, pharma, chemie, petrochemie, voedingsmiddelen, transport, veeteelt en landbouw, bouw, speeltoestellen, kunst, huis, tuin en keuken.

Het specialisme als producent van bodems heeft de Plaatijzerindustrie ontwikkeld in de bijna 100 jaar tellende bedrijfshistorie. Met zelf (door)ontwikkelde techniek zijn wij in staat om nagenoeg aan iedere vraag op het gebied van de productie van bodems in diverse materialen te voldoen:

  • Wij produceren bodems met diameters van 34mm tot 1400mm met onze pers- en dieptrekmethoden, met wanddiktes van 2mm tot 20mm.
  • Grotere bodems met diameters tot en met 4000mm produceren wij door het voorbollen van schijven en het aanbrengen van de hoekradius op een bördelmachine. Met deze methode variëren de wanddiktes van 3mm tot en met 20mm.
  • De Plaatijzerindustrie levert verder een ​​breed scala aan bodems uit voorraad (zie naar onze voorraadlijsten). Bodems die op voorraad zijn kunnen onmiddellijk worden geleverd. Alle andere bodems worden vervaardigd op aanvraag in onze productiefaciliteit in Apeldoorn met een levertermijn van twee tot vier weken.

Meer informatie vindt u op www.plaatijzerindustrie.com.