Coronam schaft omgekeerde-osmose-installatie aan

U kent Mechanische Industrie Coronam in Zaandam als toeleveringsbedrijf voor de metaalverwerkende industrie. Coronam beschikt over een modern en geavanceerd machinepark en is gespecialiseerd in CNC-verspanende bewerkingen: CNC-draaien,-frezen en -slijpen.

Omdat de specificaties van de klanten steeds hoger worden heeft Coronam gekozen voor een zgn. omgekeerde-osmose-installatie. Deze installatie heeft een capaciteit van 600l/h voor het verwerken van leidingwater tot water van hoge kwaliteit met een zeer lage geleidbaarheid, nodig voor het aanmaken van emulsies.

Het kraanwater wordt ontdaan van verontreinigingen als zouten, mineralen, ijzer, mangaan, waterstofsulfide, hardheidsionen (calcium & magnesium), stofdeeltjes en kalk. Deze afvalstoffen zullen dan ook niet op de verspaande delen van het eindproduct voorkomen.

161006_Coronam_-_Omgekeerde_osmose_kleiner.jpg 

Hoe werkt omgekeerde osmose?
Het omgekeerde-osmoseproces gebruikt een semi-permeabel membraan om opgeloste vaste stoffen, organische stoffen, pyrogenen, submicron-colloïdale materie, virussen en bacteriën van water te scheiden. Het proces wordt "omgekeerd" genoemd omdat er druk nodig is om het water geforceerd door het membraan te laten gaan, de onzuiverheden achterlatend. Omgekeerde osmose is in staat om 95-99% van het TDS-gehalte (Total Dissolved Solids) en 99% van alle bacteriën te verwijderen en verschaft veilig, puur water.