Samenwerking Intersafe met specialist in orthopedisch veiligheidsschoeisel

Voor het aanmeten en uitvoeren van orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen (zoals individueel aangemeten steunzolen) als ook voor het aanmeten en produceren van compleet orthopedisch veiligheidsschoeisel heeft Intersafe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Livit Orthopedie. Livit is een landelijk opererende organisatie, gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen en leveren van Orthopedische hulpmiddelen.

Certificering van orthopedisch aangepaste veiligheidsschoenen
Het aanbrengen van orthopedische aanpassingen bij veiligheidsschoenen heeft directe gevolgen voor de certificering ervan. Met elke wijziging, zoals het vervangen van de standaard binnenzool door een eigen supplement of steunzool kan niet meer worden aangetoond dat de gehele veiligheidsschoen nog voldoet aan de gestelde eisen.
Het is dan ook niet geoorloofd om dergelijke aanpassingen door te voeren zonder dat deze aanpassingen in combinatie met bepaalde veiligheidsschoenen aantoonbaar op een juiste manier gecertificeerd zijn. Intersafe en Livit leveren op dit gebied oplossingen met behoud van de juiste certificering. Dit geldt met name voor alle aanpassingen of combinaties van Inlays (steunzolen) met veiligheidsschoenen van het merk Emma en Atlas.