Update 20 april 2020:

De situatie m.b.t. beschikbaarheid van hout- en plaatmateriaal is nagenoeg onveranderd ten opzichte van 2 weken geleden. Dit is positief nieuws, want in bijna alle productgroepen is er nog voldoende voorraad aanwezig bij Jongeneel.

Onze jarenlange relatie met ons wereldwijde leveranciersnetwerk zorgt ervoor dat we de aanvoerstromen op niveau kunnen houden en we onze positie als de expert op hout, plaat & gevel kunnen blijven waarmaken naar u.

Is er dan weer sprake van een normale situatie op de markt voor hout, plaat & bouwmaterialen? Nee dat is zeker niet het geval, alertheid blijft geboden en de onzekerheid in de wereld is nog steeds groot. De aanvoer vanuit België (Spaanplaat & MDF) en Frankrijk (Okoumé) is weliswaar weer op gang gekomen, maar er is vanzelfsprekend een gat ontstaan. Op basis van de informatie die we nu bezitten, zijn wij ervan overtuigd dat we u vooralsnog kunnen blijven leveren op deze productgroepen.

Aandachtspunt voor spaanplaat is dat wij ook bij andere fabrikanten hebben gekocht om onze voorraad op niveau te houden en onze klanten te kunnen blijven beleveren. De TG-platen van verschillende platen passen echter vaak niet op elkaar.

S.v.p. rekening mee houden en graag vermelden bij eventuele bestellingen. Uiteraard zijn onze verkoopmedewerkers hiervan ook op de hoogte en kunnen u uitstekend adviseren.

Kritische factor is momenteel de aanlevering vanuit Rusland. Met name het berken wordt schaarser, waardoor de prijzen stijgen en de beschikbaarheid wordt iets lastiger, wees er dus snel bij.

Voor wat betreft het naaldhout neemt de beschikbaarheid iets af, maar is deze in het algemeen nog steeds redelijk tot goed.

Mocht u tussen nu en de zomer grote hoeveelheden hout & plaat nodig hebben en bent u bezorgd over de beschikbaarheid, neem dan s.v.p. contact met ons op. Wij zijn bereid in goed overleg en indien mogelijk reserveringen te doen in onze voorraadpositie.

Verder blijven we u op de hoogte houden, zoals u van een partner mag verwachten. Jongeneel het hout nooit op!’

 

 

 

 

 

Update 9 april 2020:

Een korte update m.b.t. de beschikbaarheid, aangezien er nauwelijks verschillen zijn ten opzichte van afgelopen week. 

Het goede nieuws is dat naar alle waarschijnlijkheid de fabrieken in België (voor ons met name spaanplaat en MDF) en Frankrijk (voorons met name Okoumé) volgende week weer gaan opstarten. Dit betekent dat de aanvoer weer op gang gaat komen en we samenmet de nog aanwezige voorraad uw behoefte naar alle waarschijnlijkheid vervuld kan worden. Alternatieven voor het Okoumé (denk aan Duraply en Duraprime) zijn er momenteel nog voldoende en de aanvoer hierin loopt (m.u.v. de grote maten) gewoon door.  

Overig plaatmateriaal (constructie, interieur, betonplex e.d.) is goed beschikbaar.

De beschikbaarheid van het naaldhout en hardhout is redelijk goed en aanvoer is tot nu toe goed onder controle. 

Afgelopen dagen kregen wij diverse vragen omtrent de beschikbaarheid van gipsplaten. Onze voorraden zijn ruim voldoende, dushelpen wij u graag verder. Dit geldt vanzelfsprekend voor alle materialen die u nodig heeft.

Mocht u project specifieke vragen hebben neem dan even contact met ons op en dan kijken wij hoe wij u verder kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

Koninklijke Jongeneel

Erik van de Stouwe, Manager