logo_AquaSys.jpg

Aquasys exclusiviteit voor Saval en Somati

SK FireSafety Group heeft voor de Benelux de exclusieve distributierechten verworven van Aquasys watermistsystemen. SK-bedrijven Saval en Somati zullen deze installaties exclusief gaan ontwerpen, installeren en onderhouden. Watermist- systemen zullen in de toekomst een zeer belangrijke plaats gaan innemen in de brandbestrijding. Voor bijvoorbeeld brandbestrijding in bestaande bouw in zorginstellingen en parkeergarages kan Saval / Aquasys vele onderscheidende voordelen aantonen.

Pluspunten
Sprinkler- en blusgassystemen worden nu veelal toegepast, afhankelijk van het brandrisico en de omstandigheden. Watermist heeft echter enkele belangrijke voordelen die vaak van doorslaggevend belang kunnen zijn.

Ten opzichte van sprinkler wordt er bijvoorbeeld veel minder water gebruikt, terwijl het koelend vermogen vele malen groter is. Aquasys maakt uitsluitend gebruik van Hoge Druk-watermist, waardoor micro-waterdruppeltjes ontstaan met voldoende energie om volledig ruimtevullend te werken. Dankzij expansie van de kleine druppels door de temperatuur wordt zuurstof verdrongen en met extreem weinig water wordt de brandhaard optimaal gekoeld.

Certificeringen
Er zijn momenteel al diverse normen voor watermistsystemen. Toch is expertise met betrekking tot de omstandigheden en door de fabrikant gewaarborgde kennis van watermisttechnologie het belangrijkst om een goed certificeerbaar design te kunnen maken. Er zijn toepassingsgebieden omschreven zoals bijvoorbeeld: OH1, OH2 en OH3. Voor alle toepassingsgebieden heeft Saval / Aquasys vele vergelijkende applicaties laten testen en certificeren om tot de optimale balans tussen snelle brandbestrijding en waterhoeveelheid te komen. AquaSys beschikt over vele VDS-certificaten. Saval heeft inmiddels de KIWA-certificering ‘Erkend Watermist Installateur’ conform BRL-K21020-01 afgerond. Binnenkort zal het certificaat op de KIWA-website worden vermeld.

 Foto_Watermist_Saval.jpg