Aebi Schmidt winnaar Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018

 
Aebi Schmidt Nederland bv wint Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018
V.l.n.r. Arjan Ester, Fred Harbers, Michaël van Straalen en Fried Kaanen. Foto: Hans de Vries
 
‘Aebi Schmidt Nederland bv is een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector. Met digitalisering van het proces zijn belangrijke en vooral interessante stappen gezet, met name in het proces van uitlevering, gebruik en onderhoud.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Michaël van Straalen de winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018: Aebi Schmidt Nederland bv uit Holten.

Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat ‘het bedrijf onder meer gebruiksdata online verzamelt waardoor predictive maintenance onderdeel van het pakket is geworden en een after sales dienstenpakket is ontwikkeld’, motiveerde Van Straalen de keuze voor het bedrijf.

Namens Aebi Schmidt bv ontvingen de directeuren Arjan Ester en Fred Harbers de Metaalunie Award uit handen van de juryvoorzitter. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde alle drie genomineerde bedrijven, naast Aebi Schmidt Nederland bv ook Thalens PPS bv uit Drouwenermond en Wagenbouw Hapert bv uit Hapert ‘alle drie aansprekende top maakbedrijven’.

Aebi Schmidt Nederland bv
Aebi Schmidt bouwt ‘Configure to Order’ strooi- en veegmachines voor snelwegen, straten en pleinen over het gehele jaar. Het bedrijf kent een cyclische jaarpatroon in verkoop en in bezetting. Het heeft zijn piek in de maanden aansluitend aan de zomer: kwartaal 3 en 4 en bouwt de piek af in kwartaal 1 en 2.

De uitreiking van de Award vond plaats tijdens de Avond van de Maakindustrie, dit jaar voor het eerst plaatsvindend in Jaarbeurs Utrecht. Deze avond vervult de behoefte van een gezamenlijke feestavond voor de gehele branche. Een belangrijk onderdeel van het programma was het uitreiken van de Maakindustrie Awards.
Zo zijn naast de Metaalunie Smart Manufacturing Award ook de TechniShow Innovation Awards 2018 en de NRK innovatie Award uitgereikt. Met de uitreiking van de verschillende awards werden de bedrijven uit de maakindustrie in de schijnwerpers gezet en lieten ze zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakte de Avond van de Maakindustrie ook een graadmeter voor de Nederlandse economie.
 
(bron: www.metaalunie.nl)