Verum heeft in de afgelopen periode enkele zaken aangepast omtrent de website verum.nl.

Vanwege regelmatig terugkerende klachten over de snelheid van de Verum-site, is besloten de wijze van hosting aan te passen. Tot voor kort maakte Verum gebruik van shared hosting. Hierbij wordt de site geplaatst op een server waar ook andere websites op geplaatst zijn. De snelheid van de site wordt hierbij beïnvloed door het dataverkeer dat wordt gegenereerd door andere op deze server gehoste sites. Hierdoor kan de snelheid van de site onregelmatig worden.

Om dit probleem te ondervangen, wordt nu gebruik gemaakt van een dedicated server, waarbij verum.nl de enige site is die gebruik van deze server maakt. Hierdoor wordt een constante snelheid van de site verkregen. Ook is de server voorzien van Memcached om de snelheid te verhogen.

De resultaten van de site geven nu een goed beeld, echter bij het gebruik van Explorer blijkt de snelheid bij sommige gebruikers nog niet optimaal. Mocht u problemen hebben met de snelheid van de site, dan ontvangen wij deze informatie graag van u. U kunt hiervoor een mail sturen naar Jan Bosch, te bereiken op bosch@verum.nl. Wij verzoeken u vriendelijk het type browser, de versie hiervan en het besturingssysteem wat u gebruikt hierbij door te geven.

Veilig.jpg

Wellicht is het u opgevallen dat sinds kort het groene veilig symbool met een hangslot voor de naam van de verum site is verschenen. Dit houdt in dat verum.nl gebruik maakt van een SSL certificaat. Dit is een klein gegevensbestand dat een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelt. Zodra deze op een webserver zijn geïnstalleerd, activeren ze het hangslot en het https-protocol en zorgen ze voor beveiligde verbindingen tussen een webserver en een browser. Alle dataverkeer, via de login en bijvoorbeeld invulformulieren, wordt nu versleuteld.